Lege tribunes in Ahoy.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege tribunes in Ahoy. © Pim Ras Fiotografie

Zonder echte toppers beleeft Ahoy een gezapig tennistoernooi

'De grote 3, die komen niet meer'Het is een wat grauwe editie van het ABN Amro-toernooi. Dat is deels overmacht: toppers en Nederlanders werden snel uitgeschakeld. Maar het is ook een voorbode voor de toekomst. ,,De grote drie, die kun je vergeten. Die komen niet meer.‘’

Door Rik Spekenbrink

Raemon Sluiter merkt het altijd aan zijn telefoon. In zo’n week als deze krijgt hij pak hem beet tien verzoekjes van mensen of hij nog kaarten heeft voor het ABN Amro-toernooi. Die spaarzame keren dat Roger Federer of Rafael Nadal naar Rotterdam kwamen, was dat een veelvoud. Hoe goed het deelnemersveld van de 47ste editie ook is, er hangt geen enorme buzz rond het toernooi. Of, zoals Sluiter het zegt: ,,Zet Daniil Medvedev in een spijkerbroek op de Lijnbaan en hij hoeft niet veel handtekeningen uit te delen of foto’s te maken.”

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”