Volledig scherm
Tallon Griekspoor © Getty Images

Zes Nederlanders in kwalificaties US Open

Tallon Griekspoor neemt het in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de US Open op tegen Elias Ymer. De Zweed is als zestiende geplaatst de voorronde in New York.

Bij de vrouwen proberen vijf Nederlandse speelsters zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De als zevende geplaatste Arantxa Rus treft in de eerste ronde de Bulgaarse Isabella Shinikova, Lesley Pattinama Kerkhove stuit op de Zweedse Johanna Larsson en Richèl Hogenkamp op de Zwitserse Ylena In-Albon.

Quirine Lemoine wacht in de eerste ronde een treffen met Tereza Mrdeza uit Kroatië en Bibiane Schoofs ontmoet de Noorse Ulrikke Eikeri. Drie zeges volstaan voor een plek in het hoofdtoernooi.

De kwalificaties van het laatste grand slam van het jaar beginnen maandag en het hoofdtoernooi een week later.

  1. ‘Als je nu nog wisselspeler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’
    voetbal vodcast

    ‘Als je nu nog wisselspe­ler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’

    VLISSINGEN - Met slechts twaalf spelers reisden de voetballers van VC Vlissingen gisteren af naar Rijpwetering voor het duel met ROAC. De door blessures en schorsingen geplaagde selectie van Kevin Hollander nam drie punten mee door een doelpunt van Thomas de Rijke (0-1). ,,Als er zo weinig spelers beschikbaar zijn en je dan nog wissel staat, moet je je als speler zorgen maken” zegt Barry van der Hooft in de Voetbal Vodcast van deze week.