Volledig scherm
© REUTERS

Wimbledon gaat dit jaar niet door

Dit tennisseizoen heeft sowieso één Grand Slam minder: Wimbledon gaat niet door. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Er wordt ook niet naar een andere datum gezocht, waardoor de 134ste editie van het roemruchte toernooi pas op 28 juni 2021 begint.

Niet alleen de Grand Slam wordt afgelast, de ATP en WTA hebben bekend gemaakt dat alle tennistoernooien tot en met 13 juli niet doorgaan.

Volledig scherm
© Getty Images

Wimbledon noemt het annuleren ‘in het belang van iedereen. Dat we nu ook de zekerheid kunnen bieden aan iedereen is voor iedereen binnen het tennis belangrijk.’

,,Dit is een beslissing die niet eenvoudig was”, vertelt Ian Hewitt, voorzitter van organisator All England Lawn Tennis and Croquet Club. ,,Na het zorgvuldig afwegen van meerdere scenario's denken we dat dit de beste beslissing is. We kunnen nu onze middelen inzetten om mensen te helpen.”

Het grastoernooi werd eerder alleen afgelast vanwege de wereldoorlogen.

Eerder werd het graveltoernooi van Roland Garros al verplaatst. Het Franse toernooi maakte toen wel een nieuwe datum bekend: van 20 september tot 4 oktober. Slechts een week na het US Open.

  1. VC Vlissingen wil weer graag een echte vereniging worden
    PREMIUM

    VC Vlissingen wil weer graag een echte vereniging worden

    VLISSINGEN - Begin april trok het bestuur van VC Vlissingen de stekker uit de prestatieve zondagtak. Ruim anderhalve maand later is duidelijk dat de Walcherse club een andere weg in is geslagen. Ruud Pennings, die eigenlijk weer trainer van Zondag 1 zou worden, houdt zich nu vooral met de organisatie en met technische zaken bezig. Hij wordt daarbij gesteund door sponsor én bestuurslid Johan de Visser, die vorige maand de knuppel in het hoenderhok gooide.