Volledig scherm
© AFP

Wéér sportevenement afgelast wegens coronavirus: WTA Xi’an

De organisatie van de WTA Tour heeft het tennistoernooi in de Chinese stad Xi’an geschrapt vanwege het rondwarende coronavirus. In april zou in Xi’an een toernooi uit de zogeheten 125K-series, het tweede niveau voor de tennissters, worden gehouden. De stad ligt in het midden van China, niet heel ver van Wuhan waar het virus eind vorig jaar uitbrak.

,,We leven mee met iedereen in China in deze moeilijke periode”, aldus een woordvoerder van de vrouwelijke tennisorganisatie WTA. “We kijken uit naar de toernooien die in de herfst in China op het programma staan. We houden de situatie nauwlettend in de gaten, want er is niets belangrijker dan de gezondheid van onze spelers, ons personeel en de fans.”

In september en oktober staan heel wat grote hardcourttoernooien op het programma in China. Het slottoernooi voor de beste tennissters van het seizoen, de WTA Finals, wordt begin november in de Chinese stad Shenzhen gehouden.

Het tennistoernooi is niet het eerste sportevenement dat vanwege het coronavirus wordt afgelast. Ook de GP van China is dit jaar gecanceld. 

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”