Ivo Munter instrueert de speelsters van Financials VCN tijdens de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo Munter instrueert de speelsters van Financials VCN tijdens de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport. © Pim Waslander

Volgende stunt zit er niet in voor coach Munter en VCN

DEN BOSCH - Het bekersprookje van Laudame Financials VCN eindigt met een 3-0-nederlaag, in de finale tegen meervoudig landskampioen Sliedrecht Sport. Toch schrijven de volleybalsters uit Capelle aan den IJssel met een Zeeuwse inbreng geschiedenis. Nooit eerder bereikte een ploeg die niet in de eredivisie speelt de bekerfinale.

VCN komt in de topdivisie uit en heeft zijn zinnen gezet op promotie naar het hoogste niveau. De uit Bruinisse afkomstige Ivo Munter (34) is als trainer bezig aan zijn vijfde seizoen en tilde het elitekorps naar een hoger niveau. De in Zuidzande opgegroeide Ard Kramer is teammanager. Fuerra Eve­raert, één van de libero’s, heeft Zeeuws bloed.

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.