Vlissingen richt vizier na nederlaag op degradatiekrakers

VIDEOMEERSSEN - Na twee opeenvolgende zeges reisde hoofdklasser VC Vlissingen zondag vol vertrouwen af naar het verre Limburg. Middenmoter SV Meerssen bleek echter te sterk voor de ploeg van Johan Schouten: 2-0.

De beslissing viel pas in extremis, toen Agit Sahin met een intikker doelman Karim Ben Sellam verschalkte. De openingstreffer werd na 25 minuten spelen gemaakt door Richard Hannon. Volgens Schouten was de nederlaag onnodig. ,,Meerssen heeft mij niet overtuigd'', zei de trainer na afloop. 

Toch staat Meerssen op plek zeven en vecht Vlissingen tegen degradatie. ,,Dat zegt genoeg over de minimale verschillen in de hoofdklasse'', reageerde Schouten. ,,Buitenom de top-3 kan iedereen het elkaar heel moeilijk maken.‘’

Schouten koos voor een versterkt middenveld. Menancio Weeda kreeg op 10 de voorkeur boven Raymond Wolff. Daarnaast stond de kopsterke Vjeko Krezo, die vorige week als invaller uitstekend speelde, op het middenveld. Omdat Meerssen hoog druk zette, speelde Vlissingen veelal de lange bal op Krezo. 

Meteen de frontlinie zoeken, vond Schouten geen goed idee. ,,Meerssen had centraal achterin grote gasten van bijna twee meter'', sprak hij. ,,Die zijn ijzersterk in de luchtduels, dus probeerden we de tweede ballen te winnen en met lopende mensen wat te creëren. Op snelheid waren ze te kloppen.''

Het tactisch plan leverde uiteindelijk geen resultaat op. Schouten keek na de nederlaag alweer vooruit. ,,Er komen twee belangrijke wedstrijden aan'', doelde hij op de degradatiekrakers tegen IFC (28 april) en De Meern (5 mei). ,,Daar mogen we geen punten verliezen.'' Vlissingen speelt beide duels thuis, aan de Irislaan.

Voor enkele spelers van Vlissingen (Josimar Pattinama, Karim Ben Sellam, Hicham El Kaddouri en Abdoe Abdenbi) staat er vrijdag een cruciaal duel op de rol. Zij spelen met zaalvoetbalclub Groene Ster Vlissingen de bekerfinale tegen FC Eindhoven. Daarna kan ook bij dit viertal de blik op 28 april.

Volledig scherm
Vlissingen-coach Johan Schouten in conclaaf met zijn aanvoerder, Josimar Pattinama. © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
AjaxAJA
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
2-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
4-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
AZAZ
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
4-1
De GraafschapGRA
away logo