Volledig scherm
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. © ANP

Van Gerwen verrast door nieuws van Barney

Michael van Gerwen reageerde vanmiddag verrast op het nieuws dat Raymond van Barneveld eind volgend jaar stopt met darts. ,,Maar het is ook niet zo dat ik het heel erg raar vind. Als je er geregeld doorheen zit, is het lastig om je steeds weer op te laden. Dat kan ik wel begrijpen.”

Zelf heeft Van Gerwen altijd geroepen niet tot in de lengte der jaren door te willen gaan met darts. ,,Op de leeftijd die Raymond nu heeft (51 red.) denk ik niet dat ik nog heel veel pijlen gooi. Dat weet ik eigenlijk wel zeker.”

Over het feit dat hij de laatste paar toernooien niet wist te winnen, maakt Mighty Mike zich weinig zorgen. ,,Het valt nu een paar keer niet mijn kant op. Een paar procentjes, daar gaat het om. Dat komt wel weer goed.” MVG verloor afgelopen weekeinde in de halve finale van de Grand Slam of Darts van Gary Anderson, die op zijn beurt in de finale onderuit ging tegen Gerwyn Price. ,,Dat zie je vaker”, aldus Van Gerwen. ,,Als ze van mij gewonnen hebben, winnen ze het toernooi niet. Dat is dan toch zonde, want zo vaak win je niet van mij.”