Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen. © Getty Images

Van Gerwen mist zijn uitdagers Taylor en Van Barneveld

World MatchplayMichael van Gerwen kon zo lekker ‘gruwelijk battelen’ met Phil Taylor en Barney in zijn goede jaren. Nu moet de drievoudig wereldkampioen de motivatie uit zichzelf halen en dat valt niet altijd mee. ,,Van tegenslag leer je het meest.”

Het gaat even wat minder met Michael van Gerwen. Al elf partijen op rij geen driepijlsgemiddelde boven de 100 punten, dat overkwam hem acht jaar geleden voor het laatst! ,,Zorgen maak ik me niet”, zegt MVG aan de vooravond van de belangrijke World Matchplay in Blackpool. ,,Maar ik weet natuurlijk ook wel dat het even niet heel lekker gaat. Dat het beter moet.”

  1. Invaller Abdenbi verlost Hoek tegen FC Lisse
    DERDE DIVISIE

    Invaller Abdenbi verlost Hoek tegen FC Lisse

    HOEK – In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen kon Hoek zaterdagmiddag nog niet overtuigen. Toch stapten trainer Lieven Gevaert en zijn spelers na het thuisduel met FC Lisse met een gevoel van opluchting het veld af. Pas tegen tien man wist de derdedivisionist in de slotfase het verschil te maken. Erwin Franse vond op rechts de ruimte, zijn stiftbal werd aan de tweede paal binnengekopt door de instormende Abdoe Abdenbi (1-0).