Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen speelt vanavond in de halve finale tegen Daryl Gurney. © Foto: SCS/Pixathlon

Van Gerwen aast op vijfde Premier League-titel: ‘Als het moet, sta ik er’

In het darts zijn er van die zekerheden. 501 punten is goed voor de zege; 180 is de topscore, het WK in Londen is een feest en aan het eind van de Premier League staat Michael van Gerwen in de finale.

Door Yorick Groeneweg

Michael van Gerwen (30) gaat in Engeland alweer op voor zijn vijfde Premier League-titel. De darter uit Vlijmen moet vanavond wel eerst Daryl Gurney in de halve finale verslaan, de Noord-Ier die hem eerder dit toernooi twee keer versloeg. Maar dat gegeven heeft niet aan het zelfvertrouwen van Van Gerwen geknaagd. Sterker, de druk legt de Brabander op voorhand bij zijn drie jaar oudere tegenstrever. ,,Ik ga fantastisch spel laten zien. Nu mag ik niet meer verliezen. De vorige keren kon ik wel wat lijden, nu moet ik er vanaf het begin staan. Als het moet, dan sta ik er vaak. Dit zijn ook de mooiste avonden’', aldus de nummer 1 van de wereld.

  1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
    PREMIUM

    Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

    HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’