Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © BSR Agency

Van Barneveld met indrukwekkend gemiddelde door in Melbourne

Raymond van Barneveld is goed aan de Melbourne Darts Masters begonnen. De darter rekende in de eerste ronde met 6-1 af met Haupai Puha. Van Barneveld gooide een gemiddelde van maar liefst 106. Voor Van Barneveld is het zijn beste gemiddelde sinds de World Cup of Darts, dat in juni 2018 werd gehouden. 

Van Barneveld werd net als vorige week in Brisbane gekoppeld aan Puha. Toen won de Nederlander met 6-2, maar gooide hij een minder gemiddelde (90). Een ronde later zat zijn toernooi er door een nederlaag tegen Rob Cross (8-4) al vroegtijdig op. Vrijdag begon hij in Melbourne een stuk sterker aan zijn partij in de eerste ronde en liet hij geen spaan heel van de Nieuw-Zeelander. 

In de volgende ronde neemt Barney het op tegen de als eerste geplaatste Peter Wright. Michael van Gerwen won met 6-2 de openingspartij van Tim Pusey. Ook Simon Whitlock, Daryl Gurney, Gary Anderson en Damon Heta bereikten de volgende ronde.

Volledig scherm
De twee Nederlandse deelnemers: Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. © Pim Ras Fotografie
 1. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”