Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © BSR Agency

Van Barneveld met indrukwekkend gemiddelde door in Melbourne

Raymond van Barneveld is goed aan de Melbourne Darts Masters begonnen. De darter rekende in de eerste ronde met 6-1 af met Haupai Puha. Van Barneveld gooide een gemiddelde van maar liefst 106. Voor Van Barneveld is het zijn beste gemiddelde sinds de World Cup of Darts, dat in juni 2018 werd gehouden. 

Van Barneveld werd net als vorige week in Brisbane gekoppeld aan Puha. Toen won de Nederlander met 6-2, maar gooide hij een minder gemiddelde (90). Een ronde later zat zijn toernooi er door een nederlaag tegen Rob Cross (8-4) al vroegtijdig op. Vrijdag begon hij in Melbourne een stuk sterker aan zijn partij in de eerste ronde en liet hij geen spaan heel van de Nieuw-Zeelander. 

In de volgende ronde neemt Barney het op tegen de als eerste geplaatste Peter Wright. Michael van Gerwen won met 6-2 de openingspartij van Tim Pusey. Ook Simon Whitlock, Daryl Gurney, Gary Anderson en Damon Heta bereikten de volgende ronde.

Volledig scherm
De twee Nederlandse deelnemers: Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. © Pim Ras Fotografie
  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
2-0
PSVPSV
away logo