Volledig scherm
© BSR Agency

Van Barneveld kan ondanks vertraagde koffer toch darten in Barnsley

Raymond van Barneveld lijkt vandaag toch mee te kunnen doen aan Players Championship 19 in Barnsley. Zijn deelname stond op losse schroeven nadat vliegmaatschappij EasyJet vergeten was zijn spullen te vervoeren.

De 52-jarige darter, bezig aan zijn laatste seizoen, deed gisteren via Twitter zijn beklag en daarna stroomden de reacties binnen.

Omdat er genoeg replica’s in omloop zijn van Barney’s shirts en pijlen, werd er snel iemand gevonden die zijn spullen beschikbaar wilde stellen. Bovendien kan Van Barneveld een broek lenen van een andere darter én doe EasyJet er alles aan op de koffers alsnog op tijd in Barnsley te krijgen.

In shock

Van Barneveld moet vanavond acte de présence in Barnsley, maar kwam er op het vliegveld achter dat zijn koffers niet meegenomen waren ,,Ik ben in shock!”, zo meldde hij op Twitter.

,,Ik zit nu al uren op het vliegveld van Manchester omdat EasyJet mijn koffers in Amsterdam heeft gelaten”, schreef hij. ,,Dus: geen pijlen, geen broek, geen shirt om in te spelen: niets. En ik heb geen flauw idee wat ik moet doen, want mijn koffer zal hier sowieso niet voor het middaguur zijn.”

EasyJet laat weten dat, toen duidelijk werd dat de koffer niet op de 22:10 uur vlucht naar Manchester meekwam, er direct actie is ondernomen. ,, Inmiddels is de koffer gevonden en direct op de eerste vlucht van de dag naar Manchester geplaatst - vertrek 10:00 uur Schiphol . De koffer wordt vanochtend bezorgd. We bieden onze excuses aan voor de vertraging.”