Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty Images

Valse start voor Van Barneveld: ‘Meer zenuwen dan ooit’

Premier League DartsRaymond van Barneveld is zijn laatste Premier League Darts begonnen met een 7-4 nederlaag tegen James Wade. 

Van Barneveld wist Wade in de zevende leg te breken, maar The Machine wist datzelfde kunstje in de achtste leg meteen te kopiëren. Dat was een forse tegenvaller voor de Nederlander, die vervolgens in de tiende leg ook nog eens gebroken werd. Wade gaf die voorsprong niet meer weg en stelde de overwinning veilig door bullseye te gooien.

,,Ik merkte heel veel zenuwen op het podium. Meer dan ooit. Wade is geen makkelijke tegenstander, maar hij wint gewoon met 7-4. Hier kun je heel weinig mee", zei de Nederlander tegenover de camera's van RTL 7.

Afscheid

Van Barneveld kondigde in november vorig jaar aan dat hij na 2019 stopt als profdarter. ,,Ik merk aan mezelf dat ik het niet meer kan bijbenen. Ik voel me niet meer 100 procent fit en in mijn privéleven is veel gebeurd. Ik kan dit niet meer elke week opbrengen en mis de echte motivatie", legde de 51-jarige Nederlander die keuze uit. 

Ondanks dat de Nederlander is afgezakt naar plek 28 op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst in de dartsport, kreeg Barney toch een wildcard voor de Premier League Darts, waarin normaal gesproken de tien beste darters ter wereld het tegen elkaar opnemen. Dit jaar zijn dat er echter negen, omdat Gary Anderson ontbreekt wegens rugklachten. 

De absentie van de Schot vergroot, ondanks de valse start, de kansen van Van Barneveld voor een plek bij de laatste vier, zo stelde ook de Nederlander zelf vooraf bij RTL7. ,,Hoe je het ook wendt of keert: zonder Anderson is er meer kans voor anderen. Je gaat er van tevoren altijd van uit dat Michael (van Gerwen, red) en Gary sowieso bij die laatste vier zitten.”

  1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
    DERDE DIVISIE/VIDEO

    Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

    RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-2
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-1
Willem IIWIL
away logo