Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty Images

Valse start voor Van Barneveld: ‘Meer zenuwen dan ooit’

Premier League DartsRaymond van Barneveld is zijn laatste Premier League Darts begonnen met een 7-4 nederlaag tegen James Wade. 

Van Barneveld wist Wade in de zevende leg te breken, maar The Machine wist datzelfde kunstje in de achtste leg meteen te kopiëren. Dat was een forse tegenvaller voor de Nederlander, die vervolgens in de tiende leg ook nog eens gebroken werd. Wade gaf die voorsprong niet meer weg en stelde de overwinning veilig door bullseye te gooien.

,,Ik merkte heel veel zenuwen op het podium. Meer dan ooit. Wade is geen makkelijke tegenstander, maar hij wint gewoon met 7-4. Hier kun je heel weinig mee", zei de Nederlander tegenover de camera's van RTL 7.

Afscheid

Van Barneveld kondigde in november vorig jaar aan dat hij na 2019 stopt als profdarter. ,,Ik merk aan mezelf dat ik het niet meer kan bijbenen. Ik voel me niet meer 100 procent fit en in mijn privéleven is veel gebeurd. Ik kan dit niet meer elke week opbrengen en mis de echte motivatie", legde de 51-jarige Nederlander die keuze uit. 

Ondanks dat de Nederlander is afgezakt naar plek 28 op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst in de dartsport, kreeg Barney toch een wildcard voor de Premier League Darts, waarin normaal gesproken de tien beste darters ter wereld het tegen elkaar opnemen. Dit jaar zijn dat er echter negen, omdat Gary Anderson ontbreekt wegens rugklachten. 

De absentie van de Schot vergroot, ondanks de valse start, de kansen van Van Barneveld voor een plek bij de laatste vier, zo stelde ook de Nederlander zelf vooraf bij RTL7. ,,Hoe je het ook wendt of keert: zonder Anderson is er meer kans voor anderen. Je gaat er van tevoren altijd van uit dat Michael (van Gerwen, red) en Gary sowieso bij die laatste vier zitten.”

  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.