Volledig scherm
Antwan Tolhoek sluit met Team Jumbo-Visma het seizoen af in China. © BSR Agency

Tolhoek en Van Goethem debuteren in Chinese etappekoers

GUANGXI - Twee Zeeuwse wielrenners geven van 17 tot en met 22 oktober acte de présence in de Gree-Tour of Guangxi. Antwan Tolhoek (25) uit Yerseke vertegenwoordigt de kleuren van Team Jumbo-Visma en Brian van Goethem (28) uit Sluiskil rijdt namens Lotto-Soudal.

Het is de derde editie van de Chinese etappekoers, waarin beide Zeeuwen debuteren. Lotto Soudal won met Tim Wellens het eindklassement in 2017 (vóór Bauke Mollema), maar de Belg is dit jaar niet van de partij. 

Vorig jaar won de Italiaan Gianni Moscan van Team Ineos het algemeen klassement. Team Jumbo-Visma won met Dylan Groenewegen in beide voorgaande edities een etappe, maar het sprintkanon heeft zijn seizoen afgelopen weekend reeds afgesloten met een overwinning op de Zeeuwse wegen tijdens de Tacx Pro Classic 

  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.