Volledig scherm
Sloane Stephens. © AP

Stephens snel weg bij Groeneveld

Sloane Stephens heeft haar samenwerking met de Nederlandse coach Sven Groeneveld al na amper vier maanden weer beëindigd. De gelouterde Groeneveld werd begin mei onderdeel van de begeleidingsstaf van Stephens, op dat moment de nummer acht van de wereld. Op Twitter liet Stephens echter weten dat de samenwerking alweer voorbij is.

,,Na lang nadenken hebben Sven en ik besloten om beiden onze eigen weg te gaan", schrijft de 26-jarige Amerikaanse, afgezakt naar plek elf op de mondiale ranking. ,,Verandering is nooit makkelijk, maar ik ben heel dankbaar voor onze tijd samen. Voorwaarts!”

De Amerikaanse presteerde de afgelopen weken teleurstellend op hardcourt, de ondergrond waarop ze in 2017 met de US Open haar eerste grandslamtitel veroverde. Vorig jaar haalde Stephens de finale van Roland Garros en ook die op de WTA Finals in Singapore.

Groeneveld werkte als coach eerder samen met onder anderen Monica Seles, Mary Pierce, Ana Ivanovic en Maria Sjarapova.

Volledig scherm
Sven Groeneveld (links). © Getty Images
  1. Na nieuwe schouderblessure twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoekomst

    Na nieuwe schouder­bles­su­re twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoe­komst

    MIDDELBURG - Hoek moet het waarschijnlijk een week of zes zonder Gert-Jan van Leiden stellen. De centrale verdediger viel zaterdag in het uitduel met Ter Leede (3-2-nederlaag) na 74 minuten geblesseerd uit. De rechterschouder van Van Leiden schoot uit de kom en daardoor mist hij sowieso de derby van aanstaande zaterdag tegen Goes en de duels met VVSB, Dovo en Barendrecht. En het is de vraag of de Middelburger nog gaat voetballen, wanneer hij weer hersteld is.