Volledig scherm
Logo van Trelleborgs FF. © Getty

Spits uit Sierra Leone heeft al na één week genoeg van Zweedse kou

Musa Noah Kamara uit Sierra Leone heeft zijn kersverse contract van 3,5 jaar bij de Zweedse voetbalclub Trelleborgs FF al na een week ingeleverd. In een verklaring op de website van Trelleborgs meldt de tweede-divisieclub dat de 19-jarige aanvaller ‘om persoonlijke redenen’ toch afzag van de verbintenis.

Kamara zelf gaf in Zweedse media echter aan dat hij naar Freetown in Sierra Leone wilde terugkeren vanwege de kou in Zweden. Kamara geldt in zijn land als een toptalent. Hij speelde al voor het Onder 20-team van zijn land en leidde zijn club East End Lions als topscorer (15 goals) naar de landstitel. 

In een whatsapp-bericht dat naar een journalist in Sierra Leone gestuurd zou hebben, legt Musa volgens die journalist uit ziek te zijn sinds hij in Zweden is. ,,Om eerlijk te zijn: ik kan niet tegen dit weer."

Overigens is het in Trelleborg, dat aan de Zweedse zuidkust ligt, deze week 20 graden. De vraag of een Europese carrière er voor Musa überhaupt in zit, lijkt dus gerechtvaardigd.

  1. ‘Als je nu nog wisselspeler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’
    voetbal vodcast

    ‘Als je nu nog wisselspe­ler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’

    VLISSINGEN - Met slechts twaalf spelers reisden de voetballers van VC Vlissingen gisteren af naar Rijpwetering voor het duel met ROAC. De door blessures en schorsingen geplaagde selectie van Kevin Hollander nam drie punten mee door een doelpunt van Thomas de Rijke (0-1). ,,Als er zo weinig spelers beschikbaar zijn en je dan nog wissel staat, moet je je als speler zorgen maken” zegt Barry van der Hooft in de Voetbal Vodcast van deze week.