Volledig scherm
Bertens met coach Sluiter. © ANP

Sluiter wil grasspel Bertens bijschaven: ‘Zal nooit haar natuur worden’

Coach Raemon Sluiter is content met de progressie die Kiki Bertens op gras, haar minst favoriete ondergrond, doormaakt. Hij probeert zijn pupil mee te geven wat meer de aanval te zoeken. ,,Het is geen geheim dat Kiki iets liever verdedigt. En om megasuccesvol te zijn op gras moet je wat meer aanvallen”, aldus Sluiter.

,,Succesvol is ze al geweest op gras, nu en vorig jaar op Wimbledon. Het gaat echt om het stapje om voor de grote prijzen mee te strijden. Het is constant zoeken naar de balans tussen de aanval en de verdediging. Daar was vandaag een prachtig voorbeeld van”, is de coach van de nummer vier van de wereldranglijst van mening.

,,Grastennis zal nooit haar natuur worden. Je kunt niet iemands spel volledig omgooien, maar wel bijschaven. Haar identiteit is heel erg duidelijk op gravel, maar ze is nog hartstikke zoekende op gras. Maar ik moet toch zeggen dat ze het meer dan behoorlijk doet. Alles bij elkaar ben ik waanzinnig blij wat ze hier gepresteerd heeft. Al doet dit ook bij mij hartstikke veel pijn, ook de komende dagen nog wel.”

  1. Tennisvereniging De Boskreek loopt voorop met padel
    PREMIUM

    Tennisvere­ni­ging De Boskreek loopt voorop met padel

    BRESKENS - Tennisvereniging De Boskreek loopt in Zeeland voorop met padel, een soort combinatie van tennis en squash. Tijdens het Vecht­hanentoernooi werd vorig jaar de eerste padelbaan van Zeeland geopend, inmiddels beschikt ook LTC Scharendijke over een dergelijk court. Eén van de redenen dat TV De Boskreek padel heeft omarmd, is om het dalende ledental een halt toe te roepen. Padel is toegankelijker voor de jeugd dan tennis.