Demi Schuurs (voorgrond) en Anna-Lena Grönefeld grijpen naast de titel in Cincinnati.
Volledig scherm
Demi Schuurs (voorgrond) en Anna-Lena Grönefeld grijpen naast de titel in Cincinnati. © BSR Agency

Schuurs grijpt in Cincinnati opnieuw net naast dubbeltitel

Demi Schuurs heeft met haar Duitse partner de finale van het vrouwendubbeltoernooi van Cincinnati niet kunnen winnen. De 26-jarige Nederlandse ging met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland aan haar zijde ten onder tegen de Tsjechische Lucie Hradecka en de Sloveense Andreja Klepac: 4-6, 1-6. De partij duurde net geen uur.

Het winnende koppel mocht een bedrag van ongerekend ruim 129.000 euro mee naar huis nemen. Schuurs en Grönefeld moesten het met ongeveer de helft daarvan stellen.

Voor Schuurs was het de tweede verloren finale op rij. Vorige week verloor ze samen met Grönefeld ook al de finale in Toronto. Vorig jaar bereikte ze eveneens de finale in Cincinnati. Ook die verloor ze samen met de Belgische Elise Mertens van Hradecka en haar toenmalige partner Ekatarina Makarova uit Rusland.

Lucie Hradecka en Andreja Klepac verdienen met hun dubbeltitel omgerekend ruim 129 duizend euro.
Volledig scherm
Lucie Hradecka en Andreja Klepac verdienen met hun dubbeltitel omgerekend ruim 129 duizend euro. © AFP
  1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
    PREMIUM

    Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

    BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.