Volledig scherm
© AFP

Russisch talent Roeblev overklast Federer in derde ronde Cincinnati

Zevenvoudig kampioen eruitRoger Federer heeft nog niet de gewenste vorm te pakken voor het US Open van later deze maand. Bij de Cincinnati Masters ging de zevenvoudig kampioen al in de derde ronde onderuit tegen qualifier Andrei Roeblev, die simpelweg een klasse beter was op het volgepakte center court: 3-6, 3-6.

In de Amerikaanse staat Ohio speelde Federer zijn eerste toernooi sinds de zinderende Wimbledon-finale van een maand geleden tegen Novak Djokovic. Voor de eerste ronde had de als derde geplaatste Zwitser een bye en in de tweede ronde rekende hij betrekkelijk eenvoudig af met Juan Ignacio Londero, maar vandaag had hij het een stuk lastiger. De grootmeester oogde niet scherp, in tegenstelling tot Roeblev aan de andere kant van het net.

Roeblev won gisteren nog van Stan Wawrinka en had ook tegen Zwitserse opponent al gauw een break te pakken. Federer sloeg meteen terug, maar de nummer 70 van de wereldranglijst brak de mondiale nummer 3 meteen voor een tweede keer en gaf die voorsprong daarna niet meer uit handen. In de tweede set liet de beslissende break iets langer op zich wachten. Die kwam dan toch bij een 3-3 stand en in het slot maakte Roeblev geen fouten met het uitserveren. 

In de kwartfinales van het masterstoernooi gaat Roeblev het opnemen tegen een landgenoot, Daniil Medvedev. In de avondsessie komt lijstaanvoerder Djokovic nog in actie. Zevenvoudig kampioen Federer verplaatst zijn focus nu helemaal naar het US Open, want dit was in principe zijn enige voorbereidingstoernooi voor de laatste grand slam van het jaar.

Volledig scherm
© AFP
 1. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”