Volledig scherm
© ANP

Rojer met Tecau uitgeschakeld in Rotterdam

Jean-Julien Rojer en zijn dubbelpartner Horia Tecau uit Roemenië zijn op het ABN AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld in de kwartfinales. Het als vierde geplaatste duo verloor van de Canadees Denis Shapovalov en de Indiër Rohan Bopanna: 6-2 3-6 10-7.

Rojer won het toernooi in Rotterdam in 2015 met Tecau. Het duo verloor ook twee keer de finale, vorig jaar van de Fransman Jérémy Chardy en de Fin Henri Kontinen.

Tegen Shapovalov en Bopanna herstelde het Nederlands-Roemeense duo zich goed met winst in de tweede set. In de supertiebreak trokken de Canadees en de Indiër de partij alsnog met 10-7 naar zich toe.

Door de uitschakeling van Rojer en het terugtrekken van Robin Haase met zijn dubbelpartner Fabio Fognini, is er geen Nederlandse tennisser meer actief in Rotterdam.

Volledig scherm
© ANP
  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.