Volledig scherm
Robin Haase. © Getty Images

Robin Haase naar achtste finales in Boedapest

Robin Haase heeft de achtste finales bereikt van het ATP-toernooi van Boedapest. De Hagenaar klopt vanmiddag Thomas Fabbiano in drie sets: 6-7, 6-3, 6-2. In de achtste finales neemt Haase het op tegen de als tweede geplaatste Borna Coric.

Haase, de nummer 64 van de wereld, overleefde in de eerste game drie breakpoints tegen de Italiaan Fabbiano, die 27 plekken lager staat. In de tiebreak moest de Hagenaar de set alsnog aan Fabbiano laten. Haase trok het initiatief daarna naar zich toe en won set twee met 6-3. Bij 2-1 in de derde set werd de partij een uur stilgelegd wegens regen. Haase maakte de partij daarna in rap tempo af: 6-2.

Om de kwartfinales te bereiken moet Haase voor een stunt zorgen: de als tweede geplaatste Kroaat Coric is zijn volgende opponent. Marin Cilic is in Hongarije de tennisser met de hoogste ranking.

  1. Zoektocht naar kampioensschaal Terneuzense Boys krijgt nieuwe wending

    Zoektocht naar kampioens­schaal Terneuzen­se Boys krijgt nieuwe wending

    TERNEUZEN - De kampioensschaal van Terneuzense Boys is nog steeds niet teruggevonden, maar inmiddels heeft de eerste selectie van de Zeeuws-Vlaamse club wel een aanwijzing ontvangen dat de trofee niet bij het vuilnis is beland. Dinsdag lag er een witte envelop bij de ingang van het complex van de kampioen van de tweede klasse zaterdag. In die envelop zat een foto van de schaal, genomen in Terneuzen, bij de jachthaven aan de Otheense Kreek.