Volledig scherm
Alison Riske kan niet geloven dat ze heeft gewonnen van Kiki Bertens (r). © Pim Ras Fortogrfafie

Riske na zege op Bertens: ‘Ik was bang voor 6-0, 6-0’

Alison Riske vreesde dat de finale van het grastoernooi van Rosmalen tegen Kiki Bertens zou uitdraaien op een inmaakpartij. ,,Om heel eerlijk te zijn was ik echt ontmoedigd. Ik was erg tam en was echt bang dat ik met 6-0 6-0 zou gaan verliezen”, zei de 28-jarige winnares van het vrouwentoernooi.

,,Ik voelde me vreselijk in de eerste set. Ik wilde op zijn minst in de wedstrijd komen en had een klein beetje hoop dat ik nog zou winnen. Kiki zette me zo erg onder druk, vooral met haar service.”

Riske pakte haar eerste titel in bijna vijf jaar tijd. ,,Dit is de grootste overwinning van mijn loopbaan”, zei de nummer 61 van de wereld. ,,Ik ga het niet al te groots vieren, want ik ga vooral heel veel slapen. Komende week speel ik alweer een grastoernooi op Mallorca. Ik hou van gras en het grasseizoen is kort, dus wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen.”

Bekijk de samenvatting van de finale Bertens - Riske.

Volledig scherm
Alison Riske met haar trofee. © ANP
  1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
    PREMIUM

    Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

    HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’