Reus per direct naar Team Roompot

Kai Reus maakt met onmiddelijke ingang de overstap naar Roompot - Oranje Peloton. De 30-jarige renner maakte vorige week in dienst van Veranda's Willems indruk in Omloop Het Nieuwsblad en bewees daarmee terug te zijn in het professionele wielrennen.

,,Natuurlijk is zijn sterke optreden in die ene wedstrijd niet de reden dat wij Kai tussentijds bij de ploeg gehaald hebben", vertelt teammanager Michael Zijlaard. ,,Een van de uitgangspunten van ons team is dat wij jongens die, om wat voor reden dan ook, nog niet het maximale uit hun potentie hebben gehaald een tweede kans willen bieden. Het verhaal van Reus sluit daar natuurlijk naadloos bij aan. Hij heeft nogal wat tegenslagen moeten overwinnen en is dus een karakterjongen."

Reus stond als groot talent te boek, zo werd hij wereldkampioen bij de junioren, maar een zware valpartij in 2007 leek een einde aan zijn carrière te maken. Hij kwam ten val in de afdaling van de Col de l'Iseran en sloeg over de kop. Reus had bloedingen in zijn hoofd en brak zijn sleutelbeen en drie ribben. Hij werd toen elf dagen in een kunstmatige coma gehouden.

De renner is zeer verheugd met zijn nieuwe kans bij een pro-continentale ploeg. ,,Dit is een mooie kans om mij te kunnen laten zien in de wedstrijden van het hoogste niveau. Roompot - Oranje Peloton rijdt een mooi programma met in de komende maanden bijna alle klassiekers", vertelt Reus.

Reus zal op 23 maart bij Dwars door Vlaanderen zijn debuut maken bij Roompot.