Volledig scherm
Milos Raonic. © Getty Images

Raonic ook te sterk voor outsider Zverev

Alexander Zverev is in de vierde ronde van de Australian Open gestrand. De als vierde geplaatste Duitser ging in drie sets onderuit tegen de als zestiende gerangschikte Canadees Milos Raonic: 6-1 6-1 7-6 (5).

Volledig scherm
Milos Raonic (links) en Alexander Zverev. © EPA

Zverev kwam nog nooit verder dan de derde ronde op de Australian Open. In de vier grandslamtoernooien is een kwartfinaleplek op Roland Garros (2018) de beste prestatie van de nummer vier van de wereld. Na de winst in de ATP World Tour Finals in november leek Zverev het op de Australian Open ook te gaan bewijzen.

Tegen Raonic kwam de Duitser er in de eerste twee sets niet aan te pas. Pas in de derde set kon hij de Canadees tegenstand bieden. Op 5-4 werkte hij twee wedstrijdpunten weg en dwong hij een tiebreak af. Daarin sloeg Raonic echter alsnog toe.

Zverev begon de wedstrijd nota bene met een breken van de servicegame van Raonic, maar daar hield het mee op. De Canadees, opgebloeid na een periode van blessureleed, ramde de 21-jarige Duitser van de baan. Zverev kwam er niet aan te pas en uitte zijn frustratie in de tweede set door zijn racket aan diggelen te slaan.

Het leek de Duitser op te luchten, want hij begon zowaar beter te spelen in de derde set en wist er een tiebreak uit te slepen. Daar stokte zijn herstel en kon Raonic vertrouwen op zijn harde opslag. De als zestiende geplaatste Canadees won de tiebreak met 7-5.

Volledig scherm
Alexander Zverev. © Getty Images

,,Ik probeerde vooral heel geconcentreerd te blijven en dat lukte zeer goed. Ik speelde ongelooflijk goed, deed vrijwel alles goed’', zei de 28-jarige Canadees na zijn zege.

Zverev baalde stevig van zijn nederlaag. ,,Ik heb slecht gespeeld, vooral in de eerste twee sets. Mijn service liep niet. In de derde set liep het iets beter, maar het kwam te laat. Maar ach, het is een tenniswedstrijd, niet het einde van de wereld.’’

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-1
ChelseaCHE
away logo