Volledig scherm
Het Delmeco Sidecarteam, met bakkenist Erwin Rijk (links) en rijder Wout Vermeule. © Delmeco Sidecarteam

Primeur voor Delmeco zijspanteam Vermeule en Rijk

METTET – Het Delmeco zijspanteam met rijder Wout Vermeule en bakkenist Erwin Rijk heeft op het gecombineerde Nederlands en Belgisch kampioenschap in Mettet twee podiumplaatsen weten te veroveren. Het Bevelandse duo behaalde daarmee hun beste resultaat tot nu toe.

Over drie kwalificaties gecombineerd werd een tweede plaats behaald, maar toch moesten Vermeule en Rijk in de eerste race door vertraging vanaf de laatste positie starten. Op het circuit in het zuiden van België, waar ze niet eerder gereden hadden, wisten de Zeeuwen binnen vijf rondes op te rukken naar de tweede plaats. Even gloorde zelfs de hoogste trede op het podium, maar in de laatste bocht moesten ze de koppositie weer afstaan aan de uiteindelijke winnaars Smits en Verbrugge.

In de tweede race mochten Vermeule en Rijk vanaf de tweede positie starten. ,,Lange tijd konden we Smits en Verbrugge volgen, maar uiteindelijk zijn we toch nog door iemand ingehaald en als derde over de finish gekomen’’, aldus Vermeule. ,,Het was een zeer geslaagd weekend, waar we als team zeer tevreden op terug kijken.’’ Het duo rijdt over drie weken de laatste race van het seizoen, op het circuit van Hockenheim in Duitsland.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-4
FC UtrechtUTR
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
AjaxAJA
away logo