Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Price deelt tik uit aan Van Gerwen en prolongeert titel na zege op Wright

Wereldkampioen Michael van Gerwen heeft het in de halve finales van het Grand Slam of Darts niet gered. De Brabander moest in Wolverhampton zijn meerdere erkennen in titelhouder Gerwyn Price uit Wales. 

De Nederlandse kopman verloor met 16-12. Voor Van Gerwen was het zijn eerste nederlaag in twintig duels met Price. Van Gerwen won het toernooi drie keer, in 2015, 2016 en 2017. 

In de finale was Price veel te sterk voor Peter Wright (16-6). De Schot met het beroemde wisselende kapsel was eerder op de dag in de halve finales te sterk voor BDO-wereldkampioen Glen Durrant (16-6). Price verdedigde bij de Grand Slam of Darts zijn titel. Vorig jaar klopte hij Gary Anderson in de finale. won het toernooi vorig jaar voor het eerst. De Welshman rekende toen in een verhitte finale af met Anderson.

Price won een geldbedrag van 145.000 euro. De verliezer, Wright, ging met een cheque van ongeveer 75.000 euro naar huis. Van Gerwen hield rond de 46.000 euro over aan zijn optreden in Engeland.

  1. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

    De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties