Naomi Osaka
Volledig scherm
Naomi Osaka © AFP

Osaka treft Svitolina in kwartfinale Melbourne

Tennisster Naomi Osaka heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Japanse was in een spannende driesetter Anastasia Sevastova uit Letland de baas: 4-6 6-3 6-4.

Osaka is de winnares van het laatste grandslamtoernooi voor de Australian Open, de US Open in september. Tegen de als dertiende gerankte Sevastova moest ze alle zeilen bijzetten nadat ze de eerste set had verloren. Na winst in de tweede set, leek ze met een break in de beslissende set de zege op zak te hebben. 

Sevastova brak echter terug, maar kon vervolgens haar eigen opslagbeurt opnieuw niet houden. Op 5-4 serveerde Osaka succesvol voor de winst.

De 21-jarige Japanse treft in de kwartfinale Elina Svitolina. De als zesde geplaatste tennisster uit Oekraïne versloeg in drie sets de Amerikaanse Madison Keys: 6-2 1-6 6-1.

  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’