Kiki Bertens
Volledig scherm
Kiki Bertens © BSR Agency

Nederland naar Den Bosch voor Fed Cup-duel

De Nederlandse tennissters spelen hun komende wedstrijd in de Fed Cup in Den Bosch. Oranje gaat op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in de Maaspoort op jacht naar een plek in de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals van volgend jaar. Het is nog niet bekend op welke ondergrond de tennissters spelen. Die keuze wordt pas gemaakt zodra de tegenstander bekend is.

,,Fijn dat we in april weer voor eigen publiek kunnen spelen", zegt directeur Jacco Eltingh van tennisbond KNLTB. De ploeg van captain Paul Haarhuis verloor begin deze maand in Den Haag met 3-2 van Wit-Rusland, dat zich daardoor plaatste voor de finaleweek van de Fed Cup in Boedapest. Oranje, met Kiki Bertens in de gelederen, moet de play-offs in.

De tennissters treffen daarin in ieder geval een Aziatisch land: China, Taiwan, India, Indonesië, Zuid-Korea of Oezbekistan. Vanwege het coronavirus werden het kwalificatietoernooi voor landen uit Azië en Oceanië uitgesteld naar maart en verplaatst van China naar Dubai.

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”