Volledig scherm
© AFP

Nadal: Ik voelde mij minder goed dan de andere dagen

Geen Wimbledon-finale voor Rafael Nadal, wel voor Roger Federer. De 33-jarige Spanjaard bleek in een zinderende titanenstrijd niet opgewassen tegen de souplesse van Federer: 6-7 (3), 6-1, 3-6, 4-6.

,,Ik speelde niet zo goed als in de eerdere rondes. Federer wel", zei Nadal na afloop op de persconferentie. ,,Hij verdiende de zege. Zijn returns waren beter dan de mijne. Als dat gebeurt, is hij in het voordeel.” De Spanjaard noemde het begin van de derde set, toen Federer hem brak, een belangrijk moment. ,,Ik ging nog wel een stuk beter spelen, maar het was te laat.” 

Nadal zat met gemengde gevoelens aan tafel. ,,De kansen blijven niet komen, dus ik ben verdrietig, maar ook blij dat ik weer ver ben gekomen op Wimbledon.” Hij zocht niet naar excuses. ,,Ik had de juiste intensiteit, voelde mij fysiek goed. Federer was gewoon beter.”

  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”