Volledig scherm
PREMIUM
Jarno Mobach afgelopen weekend in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen voor beloften. © Ine Marit

Mobach bouwt in Sittard aan zijn toekomst als wielrenner

SITTARD - Het is maar weinig renners gegeven om als junior Parijs-Roubaix te winnen. Jarno Mobach uit Philippine behoort tot het selecte groepje Nederlanders dat daarin is geslaagd. Sindsdien wordt hem een gouden toekomst voorspeld als wielrenner. ,,Natuurlijk wil ik graag prof worden, maar zo gestaag mogelijk en ik ben blij dat mijn ploeg Team Sunweb me daarin ondersteunt”, aldus de talentvolle Zeeuws-Vlaming.

Zes oud-winnaars van Parijs-Roubaix voor junioren stonden gisteren aan het vertrek bij de ‘Hel van het Noorden’ voor profs. Het onderstreept andermaal uit wat voor hout de winnaars gesneden zijn. ,,Het was een fantastisch moment in mijn carrière”, kijkt Jarno Mobach terug op zijn overwinning. ,,Maar als belofterenner begin je weer opnieuw en moet je jezelf wederom bewijzen.”

Ondanks een knieblessure aan het begin van zijn eerste jaar als belofte, is hem dat goed gelukt. ,,Ik won de koninginnenrit in Olympia’s Tour en dat was natuurlijk geweldig. Het eerste jaar als belofte was voor mij echter vooral een leerjaar. Je merkt dat er veel tactischer gekoerst wordt dan bij de junioren, waar het toch voornamelijk ieder voor zich is. Dat ik in mijn eerste jaar als belofte dan meteen zo’n resultaat kon behalen, is natuurlijk mooi meegenomen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo Partizan BelgradoPBE
21:00
AZAZ
away logo
home logo RangersRAN
21:00
FeyenoordFEY
away logo
home logo PSVPSV
18:55
Sporting CPSPO
away logo