Michael van Gerwen op de UK Open.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen op de UK Open. © BSR Agency

Michael van Gerwen: Liever iets doen voor een goed doel dan een oefentoernooitje

Michael van Gerwen ziet dat er op internet diverse darttoernooitjes worden afgewerkt waarbij de spelers ieder vanuit hun eigen huis beelden streamen, maar hij doet daar vooralsnog niet aan mee. 

Door Max van der Put

,,Als tourkaarthouder van de PDC mogen wij allereerst niet overal aan meedoen. En als dat al mag, dan overweeg ik dat pas als alles klopt. Ik ben prof. Het moet goed zijn. Nu is de verbinding vaak haperend. Bovendien telt het nergens voor mee. Dat is ook niks voor mij. Het is eigenlijk alleen om de mensen wat vermaak te bieden. Dat doe ik dan liever op een andere manier, waarbij er dan geld wordt opgehaald voor een goed doel. Dan heb je er echt wat aan.”

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”