Volledig scherm
Daniil Medvedev. © REUTERS

Medvedev schakelt Djokovic in kwartfinales uit in Monte Carlo

Novak Djokovic is in de kwartfinales van het masterstoernooi van Monte Carlo blijven steken. De nummer 1 van de wereld liet zich verrassen door de Rus Daniil Medvedev. Het werd 6-3, 4-6, 6-2 voor de mondiale nummer 14. 

Djokovic had in drie duels nog nooit van Medvedev verloren. Begin dit jaar won hij op de Australian Open nog in vier sets.

De 23-jarige Medvedev mocht het duel op 5-1 in de derde set al uitserveren, maar maakte het pas een game later op de service van de slordige Djokovic af, met een backhandwinner.

De Serviër reageerde op zijn uitschakeling: ,,Hij heeft een solide backhand en geeft geen tijd om het juiste ritme te vinden.” 

Djokovic had ook nog lovende woorden over voor zijn tegenstander: ,,Daniil verdient om te staan waar hij nu staat, want hij heeft grote sprongen gemaakt het afgelopen jaar.”

Matig op masters

Vorig jaar verloor Djokovic in Monte Carlo al in de derde ronde, van Dominic Thiem. In 2017 strandde hij in de kwartfinales en in 2016 was hij zelfs al na één partij klaar in zijn woonplaats.

De aanvoerder van de wereldranglijst, die in de tweede ronde al zijn handen vol had aan Philipp Kohlschreiber, presteert dit seizoen slecht op masterstoernooien. Op Indian Wells won hij maar één partij, in Miami twee.

Volledig scherm
© REUTERS
  1. Jumbo-Visma Academy krijgt wildcard voor Wim Hendriks Trofee

    Jum­bo-Vis­ma Academy krijgt wildcard voor Wim Hendriks Trofee

    KOEWACHT – Nadat onlangs al bekend werd dat de wedstrijd in 2020 onderdeel zal zijn van de U23 Road Series, heeft de organisatie van de Wim Hendriks Trofee opnieuw heugelijk nieuws. Jumbo-Visma Academy, de opleidingsploeg van de gelijknamige Nederlandse WorldTour-ploeg, zal volgend jaar op 12 april de gloednieuwe wedstrijd van de U23 Road Series betwisten. ,,Een mooie toevoeging op ons deelnemersveld”, meent wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.