Medvedev op archiefbeeld.
Volledig scherm
Medvedev op archiefbeeld. © ANP

Medvedev ook in Marseille snel klaar

Daniil Medvedev, die vorige week teleurstelde op het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam, is ook op het toernooi van Marseille vroegtijdig uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Rus pakte in de kwartfinales tegen de Fransman Gilles Simon maar vier games: 4-6 0-6. In de tweede set stelde hij ernstig teleur en won hij maar vijf punten.

Medvedev (24) had in Marseille in de eerste ronde een bye en won vervolgens in drie sets van de Italiaan Jannik Sinner. De nummer 5 van de wereld werd vorige week in Ahoy in de openingsronde verrast door Vasek Pospisil uit Canada.

Titelhouder Stefanos Tsitsipas is wel op dreef op het Franse indoortoernooi. De als tweede geplaatste Griek, die eveneens snel klaar was in Rotterdam, bereikte ten koste van Pospisil de laatste vier: 7-5 6-3. Tsitsipas moest vorige week zijn meerdere erkennen in de Sloveen Aljaz Bedene.

Tsitsipas treft zaterdag de ongeplaatste Alexander Boeblik uit Kazachstan.

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”