Volledig scherm
Amélie Mauresmo. © getty

Mauresmo verkiest Pouille boven Davis Cup-team

Amélie Mauresmo gaat toch niet aan de slag als coach van de Franse Davis Cup-ploeg. 

De voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen bereikte eind juni een akkoord met de Franse tennisbond, maar ze ziet nu toch van die overeenkomst af. Mauresmo kiest voor een avontuur als coach van Lucas Pouille, de huidige nummer 32 op de wereldranglijst voor mannen.

Mauresmo, die tussen 2012 en 2016 al de leiding over Franse vrouwenploeg in de Fed Cup had, zou de eerste vrouw zijn geweest die de Franse mannen gaat coachen. Tot dit jaar stond de Franse formatie onder leiding van Yannick Noah, die zijn tennissers eind vorige maand de finale van de Davis Cup van Kroatië zag verliezen.

De 39-jarige Mauresmo was tussen 2014 en 2016 coach van de Schotse wereldtopper Andy Murray. Wie nu als coach van de Franse Davis Cup-ploeg aan de slag gaat, is nog niet bekend.

Volledig scherm
Lucas Pouille. © AP
 1. Zaalvoetballer Saïd Bouzambou keert terug naar België

  Zaalvoet­bal­ler Saïd Bouzambou keert terug naar België

  VLISSINGEN - Zaalvoetballer Saïd Bouzambou is komend seizoen opnieuw actief in de Belgische competitie. De international uit Vlissingen heeft een overeenkomst getekend met KK Malle-Beerse, dat dit seizoen in de reguliere competitie op de tweede plaats eindigde achter Halle-Gooik. Malle-Beerse was vervolgens in de halve finale van de play-offs twee keer t sterk voor FT Antwerpen en maakt dus nog steeds kans op het kampioenschap.
 2. Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’
  PREMIUM

  Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’

  BIERVLIET - Met nog twee duels voor de boeg kwam zondag zowel Vogelwaarde als Biervliet nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse A. Halverwege de voorlaatste speelronde leek het erop dat de beslissing zou worden uitgesteld tot volgende week zondag. Dat dit niet gebeurde, dankt Biervliet aan zijn doelman Niels von Hout die in de slotfase uit een hoekschop de winnende treffer binnenkopte.