Volledig scherm
Amélie Mauresmo. © getty

Mauresmo verkiest Pouille boven Davis Cup-team

Amélie Mauresmo gaat toch niet aan de slag als coach van de Franse Davis Cup-ploeg. 

De voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen bereikte eind juni een akkoord met de Franse tennisbond, maar ze ziet nu toch van die overeenkomst af. Mauresmo kiest voor een avontuur als coach van Lucas Pouille, de huidige nummer 32 op de wereldranglijst voor mannen.

Mauresmo, die tussen 2012 en 2016 al de leiding over Franse vrouwenploeg in de Fed Cup had, zou de eerste vrouw zijn geweest die de Franse mannen gaat coachen. Tot dit jaar stond de Franse formatie onder leiding van Yannick Noah, die zijn tennissers eind vorige maand de finale van de Davis Cup van Kroatië zag verliezen.

De 39-jarige Mauresmo was tussen 2014 en 2016 coach van de Schotse wereldtopper Andy Murray. Wie nu als coach van de Franse Davis Cup-ploeg aan de slag gaat, is nog niet bekend.

Volledig scherm
Lucas Pouille. © AP
  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”