Volledig scherm
Kiki Bertens. © ANP

Kiki Bertens behoudt plek vier

Kiki Bertens heeft de vierde plaats op de wereldranglijst behouden. De Wateringse tennisster kwam afgelopen week niet in actie, maar zag haar positie niet in gevaar komen. Een week voor de start van Wimbledon komt Bertens deze week wel in actie bij het sterk bezette toernooi van Eastbourne. 

Er was wel een wisseling van de wacht aan de top. De Australische Ashleigh Barty loste de Japanse Naomi Osaka af als nummer één. De Tsjechische Karolina Pliskova bleef de nummer drie. De Duitse Angelique Kerber klom naar de vijfde plaats. Zij passeerde de Tsjechische Petra Kvitova.

In Eastbourne kan Bertens deze week aan de bak. Met zeven speelsters uit de top 10 in actie is het WTA-toernooi in de stad in Zuid-Engeland, 100 kilometer van Londen, zeer sterk bezet. In de eerste ronde heeft Bertens een bye. In de tweede ronde, waarschijnlijk woensdag, wacht de winnares van het treffen tussen de Amerikaanse Danielle Rose Collins en de Kazakse Julia Yulia Poetintseva.

Robin Haase leverde zeven posities in op de wereldranglijst van de mannen. De Haagse prof, die afgelopen week verloor in de eerste ronde van het grastoernooi in Halle, daalde van de 66ste naar de 73ste plek. In de top 10 veranderde niets. De Serviër Novak Djokovic handhaafde zich op de eerste plek, met Rafael Nadal en Roger Federer op respectievelijk de tweede en derde plaats.

  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.