Volledig scherm
Lesley Kerkhove © anp

Kerkhove en Schoofs stranden in derde ronde kwalificatie Australian Open

UpdateLesley Kerkhove en Bibiane Schoofs zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindronde van de Australian Open. De Nederlandse tennissters strandden beiden in de derde ronde van de kwalificatie.

De 26-jarige Kerkhove moest het opnemen tegen de Russische Anna Kalinskaja. Ze verloor in twee sets: 4-6, 5-7. Schoofs verloor in de laatste kwalificatieronde eveneens in twee sets (3-6, 3-6) van Ivana Jorovic. De Servische schakelde eerder in het toernooi ook al de Nederlandse Arantxa Rus uit.

Kerkhove, de nummer 152 van de wereld, en Kalinskaja, negen posities lager, waren op papier zeer aan elkaar gewaagd. Maar vannacht was de Nederlandse niet opgewassen tegen de 19-jarige Russin.

In de eerste set brak de Russin al vroeg op de service van Kerkhove en mocht op een 5-3 voorsprong serveren voor de setwinst. Kerkhove knokte zich nog wel terug tot 5-4, maar leverde vervolgens opnieuw haar servicebeurt in. In de tweede set werd ze opnieuw vroeg in de set gebroken, maar knokte zich vervolgens knap terug. Maar Kalinskaja trok opnieuw aan het langste eind en won de set met 5-7.

In Australië zijn nu nog drie Nederlanders actief. Robin Haase, Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp werden rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

Volledig scherm
Bibiane Schoofs © AFP
  1. Atleet Mark Verhage overleefde een coma, nu is hij snelste Zeeuws-Vlaming in marathon
    PREMIUM

    Atleet Mark Verhage overleefde een coma, nu is hij snelste Zeeuws-Vla­ming in marathon

    AXEL - De snelste Zeeuws-Vlaming in de Marathon Zeeuws-Vlaanderen van zaterdag balanceerde 10 jaar geleden na een zwaar ongeluk nog op het randje van de dood. Mark Verhage uit Zaamslag werd in 2008 zes dagen in coma gehouden, nadat hij was aangereden op de fiets. Met zwaar hersenletsel, een gebroken rug en een zenuwbeschadiging in zijn linkerbeen werd hij naar het ziekenhuis in Gent vervoerd waar hij moest vechten voor z'n leven. Dat hij tien jaar later de beste Zeeuws-Vlaming zou worden in de tiende editie van de marathon is voor hem een zegen. ,,Ik ben enorm trots dat het zo goed gaat, want ik heb nog steeds last van dat ongeluk.''