Volledig scherm
© Getty Images

Kerkhove en Schoofs dicht bij Australian Open

Lesley Kerkhove en Bibane Schoofs hebben zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open. Beide Nederlandse tennissters zijn nog één zege verwijderd van het hoofdtoernooi.

Kerkhove won in Melbourne overtuigend van de Sloveense Tamara Zidansek: 6-4 en 6-2. Schoofs verraste de als zevende geplaatste Britse Naomi Broady: 7-6 (5) en 6-2. Beide partijen werden op een indoorbaan gespeeld vanwege de aanhoudende regen in Australië.

Kerkhove zette Zidansek binnen een uur en vijftien minuten aan de kant. 
Ze staat in de derde kwalificatieronde tegenover de Russische Anna Kalinskaja. Kerkhove is de nummer 152 van de wereld, Kalinskaja staat negen posities lager.

Schoofs is de nummer 213 van de wereld, Broady staat 117e, waardoor haar zege opvallend genoemd kan worden. Schoofs speelt in de laatste kwalificatieronde tegen de Ivana Jorovic. De Servische schakelde eerder in het toernooi de Nederlandse Arantxa Rus uit. Jorovic is de mondiale nummer 192. 

Kerkhove en Schoofs kunnen zich voegen bij de drie Nederlanders die rechtstreeks tot het hoofdschema zijn toegelaten: Robin Haase, Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp.

Volledig scherm
Bibiane Schoofs © AFP
  1. Bekerwinnaar Goes krijgt Europees duel met bezoek Griekse topclub

    Bekerwin­naar Goes krijgt Europees duel met bezoek Griekse topclub

    GOES - Na de zege van Goes in en tegen Vlissingen afgelopen seizoen pakte clubman Hans Wisse de microfoon in de Vlissingse kantine: ,,Wij gaan Europa in!”, schalde het. Hij krijgt min of meer gelijk. Meervoudig Champions League-deelnemer Panathinaikos oefent op woensdag 25 juli tegen de derdedivisionist. ,,Ik ben benieuwd of we na de winst tegen ADO Den Haag nogmaals kunnen stunten”, reageert trainer Rogier Veenstra met een knipoog.