Karlovic (40) breekt Grand Slam-record op Australian Open

VIDEOIvo Karlovic heeft geschiedenis geschreven op de Australian Open. De 40-jarige Kroaat werd door zijn zege in de eerste ronde de oudste tennisser ooit met een overwinning in een enkelduel op een Grand Slam-toernooi.

Karlovic won met 3-0 in sets van de Canadees Vasek Pospisil (7-6, 6-4, 7-5). Daarmee ontneemt Karlovic, 40 jaar en 327 dagen, het record van Jimmy Connors. De Amerikaan won in 1992 van Jaime Oncins op de US Open. Op die dag vierde hij tevens zijn veertigste verjaardag. Het gaat hierbij om wedstrijden op hardcourt.

Volledig scherm
Ivo Karlovic. © Getty Images
  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.