Jelle Klaasen
Volledig scherm
Jelle Klaasen © Lawrence Lustig/PDC

Jelle Klaasen wint geen tourcard en is profdarter af, ook geen tourcard voor Fallon Sherrock

Jelle Klaasen is in ieder geval dit jaar officieel geen profdarter meer. De voormalig wereldkampioen bij de BDO wist tijdens de Q School geen hoge ogen te gooien en veroverde geen tourcard. Daardoor mag Klaasen komend jaar niet meedoen aan de televisie- en vloertoernooien van de PDC Pro Tour.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Het is menens op de Q-School: haalt Jelle Klaasen zijn tourcard terug?

  Het is menens op de Q-School: haalt Jelle Klaasen zijn tourcard terug?

  In de top van de dartswereld valt er goed geld te verdienen. Kijk naar Michael van Gerwen, die inmiddels multimiljonair is. Maar de weg daar naartoe is lang. Een belangrijke stap is het veroveren van een zogeheten tourcard, die toegang geeft tot een groot aantal (vrijwel wekelijkse) ProTour-toernooien van profbond PDC. Momenteel wordt er op Q-Schools in Engeland en Duitsland hard gestreden om de begeerde tourcards. Liefst 45 Nederlanders zijn nog in de race.