Raymond van Barneveld en Phil Taylor in 2012.
Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Phil Taylor in 2012. © BSR Agency

Huiskamerduel tussen Van Barneveld en Taylor gepland op donderdag

Raymond van Barneveld neemt het donderdagavond in een huiskamerduel op tegen Phil Taylor. De voormalige wereldkampioenen darts hadden weken geleden al het idee om het tijdens deze coronacrisis vanuit huis tegen elkaar op te nemen, alleen duurde het even voordat vooral in Engeland de techniek werkte.

Barney en The Power zullen het tegen elkaar opnemen op elektronische borden en de pijlen hebben plastic punten. Afgelopen vrijdag is er al geoefend en nu zullen de officieel al even gestopte darters het donderdag om het ‘echie’ tegen elkaar opnemen.

Opbrengsten gaan naar het goede doel. Van Barneveld (52) speelt voor de voedselbank, Taylor (59) voor de Engelse gezondheidszorg. Het duel zal via social media vanaf 20.00 uur te volgen zijn. 

 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.