Volledig scherm
Richel Hogenkamp. © Getty Images

Hogenkamp neemt eerste horde op weg naar US Open

Richel Hogenkamp heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de US Open. De tennisster uit Doetinchem, die 208ste staat op de WTA-ranking, versloeg de Zwitserse Ylena In-Albon: 6-4 en 7-6 (5). 

In de tweede ronde neemt Hogenkamp het op tegen Valeria Savinkyh (179ste) of Patricia Maria Tig (137ste). Ze moet drie ronden overleven om in te stromen in het hoofdtoernooi.  De Doetinchemse wist zich in 2016 via de kwalificatie te plaatsen voor het hoofdschema van het Amerikaanse grandslamtoernooi. Ze drong toen zelfs door tot de tweede ronde door ook Heather Watson te verslaan. Hogenkamp werd een jaar later op basis van haar positie op de wereldranglijst automatisch toegelaten, maar toen verloor ze in de eerste ronde. Vorig jaar ging ze helemaal niet naar New York.

  1. Na nieuwe schouderblessure twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoekomst

    Na nieuwe schouder­bles­su­re twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoe­komst

    MIDDELBURG - Hoek moet het waarschijnlijk een week of zes zonder Gert-Jan van Leiden stellen. De centrale verdediger viel zaterdag in het uitduel met Ter Leede (3-2-nederlaag) na 74 minuten geblesseerd uit. De rechterschouder van Van Leiden schoot uit de kom en daardoor mist hij sowieso de derby van aanstaande zaterdag tegen Goes en de duels met VVSB, Dovo en Barendrecht. En het is de vraag of de Middelburger nog gaat voetballen, wanneer hij weer hersteld is.