Volledig scherm
Reguillo Vandepitte laat bij de zevende strafschop FC Lisse-doelman Wesley Storm kansloos en schiet Hoek zo naar de tweede ronde van de KNVB beker. © Marcel van den Bos/Orange Pictures

Hoek krijgt ruim 500 kaarten voor duel met Heracles

HOEK - Na de winst via strafschoppen op FC Lisse (5-6) mag Hoek zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De zaterdag-hoofdklasser kan 500 kaarten krijgen voor het duel in de tweede ronde van de KNVB beker, dat op woensdag 25 oktober om 18.30 uur wordt gespeeld. Daarnaast heeft Heracles ook dertig kaarten voor sponsors van Hoek beschikbaar. Zij zitten dan niet in het uitvak, maar op de eretribune aan de lange zijde van het Polman Stadion.

De overwinning zorgde voor een explosie van vreugde in de kantine van Hoek, waar een groot aantal supporters de strafschoppenserie volgden via het Facebookaccount van FOX Sports. Bij terugkeer uit Lisse werden de spelers en staf ontvangen met vuurwerk. Daarna volgde in de kantine nog een feestje, dat voor sommigen tot diep in de nacht duurde.

Volledig scherm
De spelers en staf van Hoek werden woensdag rond middernacht met vuurwerk ontvangen. © Sjaak van der Salm

Hoek-voorzitter Art van der Staal en bestuurslid Ad van Langevelde zochten donderdagochtend meteen contact met Heracles en kregen te horen dat er ruim 500 kaarten beschikbaar zijn. In overleg met supportersvereniging De Purperen Hei zal snel worden gestart met de kaartverkoop. Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting van Hoek, hoopt dat er naast de spelersbus ook een bus met sponsors en tien supportersbussen richting Almelo gaan. ,,Zo gek als in 2013 tegen Feyenoord zal het niet worden'', aldus Boussen. ,,Maar we hopen er wel weer een mooi Zeeuws feestje van te maken.'' 

De kans is groot dat veel jeugdspelers mee gaan naar het bekerduel, omdat de wedstrijd in de herfstvakantie valt en al om 18.30 uur wordt gespeeld. Inmiddels is, net als voor het bekerduel met Feyenoord, al gestart met het fabriceren van een speciale supporterssjaal voor het duel Heracles-Hoek. De club uit Almelo laat op de eigen website weten dat seizoenkaarthouders en BusinessClub-leden van Heracles met hun seizoenkaart gratis toegang hebben tot de bekerwedstrijd. In de voorverkoop kosten kaarten slechts 5 euro, op de wedstrijddag zelf kost een kaartje 7,50 euro voor de lange en korte supporterszijdes.

Trainer Jannes Tant wil met zijn spelers nu weer overgaan tot de orde van de dag. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels, dat het seizoen startte met drie gelijke spelen en twee nederlagen. Afgelopen zaterdag boekte het thuis tegen Rijsoord de eerste overwinning van het seizoen (1-0). De enige treffer kwam één minuut voor tijd op naam van Luuk Slegt. Hoek staat na het gelijkspel van zaterdag bij Zwaluwen (1-1) op de derde plaats, maar heeft slechts vier punten meer dan nummer 12 FC Rijnvogels.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement