Volledig scherm
Lorenzo Sonego viert zijn zege tegen Bernard Tomic. © Getty Images

Haase tegen qualifier Sonego op Australian Open

Tennisser Robin Haase neemt het in de eerste ronde van de Australian Open tegen Lorenzo Sonego. Die 22-jarige Italiaan plaatse zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi in Melbourne. 

Hij won vandaag  in de beslissende kwalificatieronde van de Australiër Bernard Tomic. Sonego is de nummer 218 van de wereld, Haase neemt de 43ste plaats in.

De Hagenaar hoopt op het eerste grandslamtoernooi van het jaar eindelijk eens de eerste ronde te overleven. Dat lukte Haase voor het laatst in 2011, toen hij doordrong tot de derde ronde. Sindsdien verloor de beste Nederlandse tennisser van de voorbije jaren steeds in de openingsronde.

Haase komt met vertrouwen naar Melbourne. Hij bereikte in Pune de kwartfinales en afgelopen week in Auckland strandde hij pas in de halve finales.

Volledig scherm
Robin Haase. © Getty Images
  1. Bekerwinnaar Goes krijgt Europees duel met bezoek Griekse topclub

    Bekerwin­naar Goes krijgt Europees duel met bezoek Griekse topclub

    GOES - Na de zege van Goes in en tegen Vlissingen afgelopen seizoen pakte clubman Hans Wisse de microfoon in de Vlissingse kantine: ,,Wij gaan Europa in!”, schalde het. Hij krijgt min of meer gelijk. Meervoudig Champions League-deelnemer Panathinaikos oefent op woensdag 25 juli tegen de derdedivisionist. ,,Ik ben benieuwd of we na de winst tegen ADO Den Haag nogmaals kunnen stunten”, reageert trainer Rogier Veenstra met een knipoog.