Volledig scherm
Abdoe Abdenbi (links) begint het seizoen met Groene Ster met een uitwedstrijd tegen Volendam. © Paul ten Hacken

Groene Ster begint in Volendam, Benhammou mag naar Noorwegen

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster beginnen het nieuwe seizoen in de eredivisie zaalvoetbal met een uitwedstrijd. De Vlissingse ploeg van de nieuwe coach Samir Yaqoobi gaat op vrijdag 15 september op bezoek bij promovendus Volendam. Een week later speelt Groene Ster de eerste thuiswedstrijd, tegen WSV/Shoepimp.

Op vrijdag 27 oktober gaat Groene Ster in Amsterdam op bezoek bij 't Knooppunt. De landskampioen staat vanaf dit seizoen onder leiding van Hicham Benhammou, de oud-coach van Groene Ster. Tholenaar Benhammou, die eerder dit jaar met Vamos Mataram kampioen van Indonesië werd, begint op 31 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In augustus reist hij met 't Knooppunt naar Noorwegen. Daar speelt de Amsterdamse ploeg de eerste voorronde van de Uefa Futsal Cup.

't Knooppunt is in groep H ingedeeld met Levski Sofia West (kampioen van Bulgarije), TMT Futsal Club (kampioen van Schotland) en gastheer Sjamtrollan Idrettslag, dat kampioen van Noorwegen is geworden. 't Knooppunt wil die eerste voorronde, die tussen 22 en 27 augustus wordt gespeeld, graag overleven. Mocht het de groep winnen dan stroomt het door naar het hoofdtoernooi en komt in een groep met Slovan Bratislava, Georgians uit Georgië en de winnaar van een andere poule uit de voorronde.

Volledig scherm
Hicham Benhammou gaat eind augustus met 't Knooppunt naar Noorwegen. © Paul ten Hacken

Het tweede team van Groene Ster, dat naar de eerste divisie is gepromoveerd, begint het seizoen op 15 september met een uitwedstrijd tegen Fermonia Boys in Roermond. Na de thuiswedstrijd tegen BE'79 op 22 september, mogen de spelers van Groene Ster 2 op 6 oktober opnieuw kilometers maken. Dan wacht het uitduel met LZV/Kuypers in Lichtenvoorde, in de Achterhoek.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
2-2
FC GroningenGRO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
20:00
FeyenoordFEY
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:00
VitesseVIT
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
3-0
PSVPSV
away logo