Volledig scherm
Abdoe Abdenbi (links) begint het seizoen met Groene Ster met een uitwedstrijd tegen Volendam. © Paul ten Hacken

Groene Ster begint in Volendam, Benhammou mag naar Noorwegen

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster beginnen het nieuwe seizoen in de eredivisie zaalvoetbal met een uitwedstrijd. De Vlissingse ploeg van de nieuwe coach Samir Yaqoobi gaat op vrijdag 15 september op bezoek bij promovendus Volendam. Een week later speelt Groene Ster de eerste thuiswedstrijd, tegen WSV/Shoepimp.

Op vrijdag 27 oktober gaat Groene Ster in Amsterdam op bezoek bij 't Knooppunt. De landskampioen staat vanaf dit seizoen onder leiding van Hicham Benhammou, de oud-coach van Groene Ster. Tholenaar Benhammou, die eerder dit jaar met Vamos Mataram kampioen van Indonesië werd, begint op 31 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In augustus reist hij met 't Knooppunt naar Noorwegen. Daar speelt de Amsterdamse ploeg de eerste voorronde van de Uefa Futsal Cup.

't Knooppunt is in groep H ingedeeld met Levski Sofia West (kampioen van Bulgarije), TMT Futsal Club (kampioen van Schotland) en gastheer Sjamtrollan Idrettslag, dat kampioen van Noorwegen is geworden. 't Knooppunt wil die eerste voorronde, die tussen 22 en 27 augustus wordt gespeeld, graag overleven. Mocht het de groep winnen dan stroomt het door naar het hoofdtoernooi en komt in een groep met Slovan Bratislava, Georgians uit Georgië en de winnaar van een andere poule uit de voorronde.

Volledig scherm
Hicham Benhammou gaat eind augustus met 't Knooppunt naar Noorwegen. © Paul ten Hacken

Het tweede team van Groene Ster, dat naar de eerste divisie is gepromoveerd, begint het seizoen op 15 september met een uitwedstrijd tegen Fermonia Boys in Roermond. Na de thuiswedstrijd tegen BE'79 op 22 september, mogen de spelers van Groene Ster 2 op 6 oktober opnieuw kilometers maken. Dan wacht het uitduel met LZV/Kuypers in Lichtenvoorde, in de Achterhoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement