Volledig scherm
Tallon Griekspoor. © ANP

Griekspoor overleeft eerste ronde kwalificatie, De Bakker naar huis

WimbledonTallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. De Nederlandse nummer 201 van de wereld rekende in de eerste ronde in drie sets af met de Argentijnse nummer 228 van de ATP-ranking Pedro Cachín: 6-2, 6-7 (5), 6-3.

Griekspoor treft in de tweede ronde de Brit Liam Broady, die in twee sets won van de Slovaak Andrej Martin. In totaal moet hij drie partijen winnen om het hoofdtoernooi te bereiken. ls Griekspoor de kwalificatie overleeft, dan betekent dat zijn eerste deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde te bereiken. De dertigjarige tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Oostenrijker Dennis Novak: 6-4, 6-3. 

Het hoofdtoernooi van Wimbledon begint maandag 1 juli. De finale is op zondag 14 juli.

  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.