Volledig scherm
Tallon Griekspoor. © ANP

Griekspoor overleeft eerste ronde kwalificatie, De Bakker naar huis

WimbledonTallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. De Nederlandse nummer 201 van de wereld rekende in de eerste ronde in drie sets af met de Argentijnse nummer 228 van de ATP-ranking Pedro Cachín: 6-2, 6-7 (5), 6-3.

Griekspoor treft in de tweede ronde de Brit Liam Broady, die in twee sets won van de Slovaak Andrej Martin. In totaal moet hij drie partijen winnen om het hoofdtoernooi te bereiken. ls Griekspoor de kwalificatie overleeft, dan betekent dat zijn eerste deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd de tweede kwalificatieronde te bereiken. De dertigjarige tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Oostenrijker Dennis Novak: 6-4, 6-3. 

Het hoofdtoernooi van Wimbledon begint maandag 1 juli. De finale is op zondag 14 juli.

  1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
    PREMIUM

    Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

    HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’