Volledig scherm
Tallon Griekspoor op archiefbeeld. © Pim Ras Fotografie

Griekspoor in Parijs tegen Ecuadoraan

Tallon Griekspoor neemt het in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros op tegen Roberto Quiroz. De tennisser uit Ecuador staat op de wereldranglijst op de 230ste plaats. Griekspoor, die vorig jaar in de eerste kwalificatieronde onderuit ging tegen de Amerikaan Reilly Opelka, is de mondiale nummer 206.

Naast Griekspoor komt namens Nederland vanaf morgen ook Thiemo de Bakker in Parijs in actie in de voorronden. De 30-jarige Hagenaar is gekoppeld aan de Japanner Yasutaka Uchiyama. Uchiyama is de nummer 184 van de wereld en De Bakker de nummer 234.

Het speelschema van het kwalificatietoernooi voor vrouwen op Roland Garros is nog niet bekend.

  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”