Volledig scherm
PREMIUM
Gérard de Nooijer is sinds begin januari werkzaam in China. © Boaz Timmermans

Gérard de Nooijer zet trainerscarrière voort in China

GUANGZHOU - Als voetballer speelde Gérard de Nooijer nooit voor een club in het buitenland. Als trainer is hij nu wel een avontuur buiten de landsgrenzen aangegaan. De 49-jarige Souburger is neergestreken in China.

Iedere ochtend kijkt De Nooijer even uit het raam van de kamer waar hij deze weken verblijft. In de verte ziet hij bossen, daarvoor liggen tientallen voetbalvelden. ,,Er liggen er hier een stuk of vijftig’’, vertelt de Souburger, die met zijn jeugdteam van de Dalian Istar H&C Football Club op trainingskamp is op het gigantische complex van Guangzhou Evergrande, dat 120 hectare groot is en 185 miljoen dollar heeft gekost. ,,Dit is de grootste voetbalacademie ter wereld. Je weet echt niet wat je ziet.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken
    DERDE DIVISIE ZATERDAG I Video

    Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken

    HOEK – De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen was zaterdagmiddag nog maar negen minuten oud, toen Hoek al aan een kansloze middag bezig leek te zijn. Door twee treffers van de bezoekers (0-2) liep de derdedivisionist razendsnel achter de feiten aan. Na de 0-3 kort na rust leek het duel definitief gespeeld, maar in de slotfase kende Hoek onverwacht nog een opleving. Die kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Hugo Vandenheede met 3-4 onderuit ging.