Volledig scherm
Maria Sharapova, in betere tijden. © AFP

Geen Roland Garros voor Sjarapova

Geen Roland Garros voor Maria Sjarapova. De Russische tennisster moet de grand slam laten schieten, omdat ze nog kampt met de naweeën van een operatie aan haar rechterschouder. 

,,Soms is de juiste beslissing niet de makkelijkste", schrijft Sjarapova op haar Instagram-pagina, waar ze haar besluit kenbaar maakte. De tweevoudig Roland Garros-winnares heeft de trainingen wel al hervat en bouwt langzaam de krachten weer op in haar schouder. 

Sjarapova tenniste geen wedstrijd meer sinds eind januari. Ze trok zich toen terug uit het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Kort daarvoor haalde ze op de Australian Open de vierde ronde. Of ze nu met tennispensioen gaat? Haar coach denkt van niet. ,,Ik denk dat ze het nog één keer wil proberen.”

Sjarapova, nu de nummer 35 van de wereld, won Roland Garros in 2012 en 2014. In 2013 was ze finaliste. Het toernooi begint op zondag 26 mei.

 1. Zaalvoetballer Saïd Bouzambou keert terug naar België

  Zaalvoet­bal­ler Saïd Bouzambou keert terug naar België

  VLISSINGEN - Zaalvoetballer Saïd Bouzambou is komend seizoen opnieuw actief in de Belgische competitie. De international uit Vlissingen heeft een overeenkomst getekend met KK Malle-Beerse, dat dit seizoen in de reguliere competitie op de tweede plaats eindigde achter Halle-Gooik. Malle-Beerse was vervolgens in de halve finale van de play-offs twee keer t sterk voor FT Antwerpen en maakt dus nog steeds kans op het kampioenschap.
 2. Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’
  PREMIUM

  Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’

  BIERVLIET - Met nog twee duels voor de boeg kwam zondag zowel Vogelwaarde als Biervliet nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse A. Halverwege de voorlaatste speelronde leek het erop dat de beslissing zou worden uitgesteld tot volgende week zondag. Dat dit niet gebeurde, dankt Biervliet aan zijn doelman Niels von Hout die in de slotfase uit een hoekschop de winnende treffer binnenkopte.