Volledig scherm
Kai Heerings. Inzet: bekende voetballers met hun 'FIFA-koffertje'. © BSR Agency

Fortuna-verdediger Heerings doet zaken met Messi en Verstappen

Verdediger Kai Heerings van Fortuna Sittard kreeg al een belletje van Sergio Agüero en een Instagram-bericht van John Terry. En ook Lionel Messi en Max Verstappen zijn klant bij de 29-jarige profvoetballer, die koffers verkoopt met een ingebouwde PlayStation en een televisiescherm.

,,In mijn tijd bij FC Utrecht speelden we met het hele team Call of Duty, iedereen zat thuis met zo'n headset. We waren vaak op reis of zaten in de bus en op dat soort momenten konden we niet spelen. Daar had ik het met mijn zwager over. Hij zei dat hij voor 200 euro wel wat wilde proberen te maken. Hij vond een Samsung-scherm dat na wat knutselen in een soort gereedschapskoffer paste", vertelt Heerings tegenover Vice Sports over het ontstaan van het idee.

Lees verder onder de Instapost

Quote

Stond er ineens op de bankreke­ning: L. Messi.

Kai Heerings

,,Vlak voordat ik met FC Utrecht op trainingskamp ging, had mijn zwager hem af. Al die jongens waren natuurlijk nieuwsgierig toen ik met dat koffertje aankwam op het vliegveld, maar ik hield bewust heel lang mijn mond. Totdat we even moesten wachten op Schiphol en ik hem opendeed. Iedereen werd helemaal gek. Jens Toornstra zei meteen: 'Doe mij ook zo'n ding. Ik koop hem van je'.”

Na Toornstra volgde ook Verstappen, die inmiddels vier koffers in zijn bezit heeft. "Hij is een van onze meest kritische klanten. Daarom heb ik tegen hem gezegd dat hij het moet aangeven als er iets mis is. Max vindt hem te zwaar. Op foto's of in video's zie je ook vaak dat iemand anders de koffer voor hem draagt. En veel sporters willen een Game Case met wieltjes.”

Heerings levert aan de groten der aarde, zo ook aan Messi. ,,Agüero appte mij, dat hij er twee wilde kopen voor vrienden. Was het er één voor Lionel Messi. Dat was wel gaaf. Ik heb geen persoonlijk contact met hem gehad, maar hij heeft het geld wel zelf overgemaakt. Stond er ineens op de bankrekening: L. Messi. Dat was toch wel speciaal.”

 1. Zaalvoetballer Saïd Bouzambou keert terug naar België

  Zaalvoet­bal­ler Saïd Bouzambou keert terug naar België

  VLISSINGEN - Zaalvoetballer Saïd Bouzambou is komend seizoen opnieuw actief in de Belgische competitie. De international uit Vlissingen heeft een overeenkomst getekend met KK Malle-Beerse, dat dit seizoen in de reguliere competitie op de tweede plaats eindigde achter Halle-Gooik. Malle-Beerse was vervolgens in de halve finale van de play-offs twee keer t sterk voor FT Antwerpen en maakt dus nog steeds kans op het kampioenschap.
 2. Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’
  PREMIUM

  Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’

  BIERVLIET - Met nog twee duels voor de boeg kwam zondag zowel Vogelwaarde als Biervliet nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse A. Halverwege de voorlaatste speelronde leek het erop dat de beslissing zou worden uitgesteld tot volgende week zondag. Dat dit niet gebeurde, dankt Biervliet aan zijn doelman Niels von Hout die in de slotfase uit een hoekschop de winnende treffer binnenkopte.