Volledig scherm
Fabio Fognini. © AFP

Fognini bekroont topweek met zege in Monte Carlo

Fabio Fognini heeft voor het eerst een masterstoernooi gewonnen. Op het gravel van Monte Carlo was de 31-jarige Italiaan te sterk voor de Serviër Dusan Lajovic: 6-3, 6-4.

Fognini won al acht ATP-titels maar nog nooit zo’n sterk bezet toernooi als in Monte Carlo. In de halve eindstrijd zorgde de stijlvolle tennisser al voor een stunt door elfvoudig kampioen Rafael Nadal uit te schakelen.

De nummer 18 van de wereld was op het winderige tennispark scherp en sloeg op de beslissende momenten toe. Lajovic, die tot de finale nog geen set verloor in Monte Carlo, moest in beide sets twee breaks toestaan.

Fognini, die dertig plaatsen hoger op de wereldranglijst staat dan de 28-jarige Serviër, sloeg na 1 uur en 36 minuten zijn tweede matchpoint binnen.

Volledig scherm
Fabio Fognini en Dusan Lajovic. © REUTERS
Volledig scherm
Fabio Fognini. © AFP
  1. Zoektocht naar kampioensschaal Terneuzense Boys krijgt nieuwe wending

    Zoektocht naar kampioens­schaal Terneuzen­se Boys krijgt nieuwe wending

    TERNEUZEN - De kampioensschaal van Terneuzense Boys is nog steeds niet teruggevonden, maar inmiddels heeft de eerste selectie van de Zeeuws-Vlaamse club wel een aanwijzing ontvangen dat de trofee niet bij het vuilnis is beland. Dinsdag lag er een witte envelop bij de ingang van het complex van de kampioen van de tweede klasse zaterdag. In die envelop zat een foto van de schaal, genomen in Terneuzen, bij de jachthaven aan de Otheense Kreek.