Finale Fed Cup in Perth

RAC ArenaDe finale om de Fed Cup tussen de tennissters van Australië en Frankrijk zal dit jaar in Perth worden gespeeld. Plaats van handeling is de RAC Arena, in het weekeinde van 9-10 november. Voor Australië is het de eerste eindstrijd voor eigen publiek sinds 1978.

Perth was tien jaar geleden voor de laatste keer gastheer van een duel in de Fed Cup. De Australische stad is in de tenniswereld vooral bekend van de strijd om de Hopman Cup, die sinds 1989 jaarlijks in Perth werd gehouden. Dat toernooi voor gemengde teams maakt met ingang van volgend jaar plaats voor de ATP Cup. Dat nieuwe evenement voor landenteams, alleen met mannen, zal in Sydney, Brisbane en Perth worden gehouden.

Frankrijk haalde voor de zesde keer de finale van de Fed Cup dankzij een zege op Roemenië in april. Australië bereikte voor de eerste keer sinds 1993 de eindstrijd ten koste van Wit-Rusland. Ashleigh Barty, eerder deze maand de winnares op Roland Garros, is één van de smaakmakers van Australië.

Volledig scherm
De RAC Arena in Perth waar de strijd om de Fed Cup wordt gehouden. © Getty Images
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.